keskiviikko 28. tammikuuta 2015

Toinen päivä
Täällä kun sattuu ja tapahtuu aikaa tiheeseen tahtiin (menossa vasta toinen päivä, pitäisikö huolestua?) niin ajattelinpa sitten kirjoittaa asioita muistiin tänne ja jos joku suomesta haluaisi tietää mitä täällä hommaillaan ( rivien välistä luettuna; äiti... ) niin saa täältä vähän kattavamman vastauksen kuin epämääräsistä whatsapp viesteistä. Varsinkin kun netti toimii vain mökissä tai täällä camping alueella.
Tämä mökkikylä missä asutaan, Nantes Camping, on tosi kiva. Pieniä taloja täynnä. Meidän mökki on oikeen kiva, kaks huonetta, keittiö sekä yllättävän tilava suihkuhuone. Camping alueella on pieni ravintola, infopiste sekä minigolfrata. Tässä aivan vieressä on myös luisteluhalli missä pauhaa musiikki ja värivalot välähteli kun eilen mentiin ohi, how cool is that. Ehkä pääsisin täällä luistelemaan kun Suomessa se on jostain syystä taas(?!?) jäänyt. Ja koska asutaan tällä camping alueella saadan me käydä ilmaseks uimassa viereisessä uimahallissa. Ajateltiin  käydä tsekkaan nää paikat tässä seuraavien viikkojen aikana.
Täältä on tosi hyvät ratikka yhteyden keskustaan, mutta tästä meidän vierestä löytyy kyllä myös kaikki mitä tarvitaan, jos oikein laiskoiks ryhdytään. Tää alue missä ollaan on vähän niinku pieni 'kylä'. On kauppaa, autokauppaa, pari ruokapaikkaa ja ihana leipomo. Tuoretta leipää siis joka päivä. Tänäänki mennyt vasta puolikas.. heh. Pyöritään täältä lentämisen sijaan kotiin.
Ranskassa on outo tapa peittää ikkunat iltaisin. Talojen kaikki ikkunat on peitetty joko puuovilla tai sitten alas vedettävillä rullaverhoilla. Syy tähän on ilmeisesti se, että ranskalaiset haluavat suojella itseänsä kylmältä. Jup, 10 astetta lämmintä ja vettä sataa. Hyytävä talvi. Niin ja kaikissa rakennuksissa sisälämpötila noin 30 astetta. 
Tänään käytiin tutusutmassa ravintolakoulun oppilaiden opastamana meidän ravintolohin, hommattiin ratikka kortit ja tutustuttiin kaupunkiin muutenkin. Vaikuttivat mukavilta, vaikkakin englanti oli vähän takkuavaa, puolin ja toisin. Heidän mukana oli myös yksi hieman vanhempi opiskelija Emma joka asui Yhdysvalloissa, mutta oli ilmeisesti 'vaihdossa' Nantesin ravintolakoulussa. Emman kanssa tultiin molemmat kyllä hyvin juttuu.. Toisaala tällä hetkellä tulisin toimeen ihan sama kenen kanssa joka puhuu englantia yleensäkään. Ranskalaiset puhuvat kyllä englantia, mutta väliin heitetään ranskaa, rajua elekieltä ja osa takoo omaa päätänsä kun eivät löydä sanoja. Jup. Vähän pelottavaa, mutta informaatio kulkee kyllä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti